بهتر است مادران باردار تا جايي که مي توانند از استرس و اضطراب پرهيز کنند و سعي کنند آرامش خود را در اين دوران حفظ کنند چون موجب افزايش مشکلات حرکتي در نوزادشان خواهند می شوند.در ادامه با آپ وب همراه باشید.
مطالعات محققان نوتردام استراليا نشان داد، رويدادهاي استرس زا در دوران بارداري، علاوه بر کاهش عملکرد شناختي و وزن و مشکلات مربوط به ضعف سيستم ايمني، با کاهش هماهنگي حرکتي در نوجواني مرتبط است.
اين مطالعه با بررسي دو هزار و 900 زن باردار نشان داد که مشکلات مالي، مرگ اعضاي خانواده يا دوستان و طلاق، مهمترين رويدادهاي استرس زا تلقي مي شوند که تاثير جبران ناپذيري بر رشد جسمي و ذهني جنين خواهد داشت. اين مطالعه نشان مي دهد نوجواناني که مادرانشان در دوران بارداري تجربه يک رويداد استرس زا را داشتن، در آزمون هاي پرشي و تعادلي امتياز کمتري کسب مي کنند. همچنين بستن دکمه هاي لباس و دوچرخه سواري براي اين کودکان دشوارتر از هم سن و سالانشان است.
محققان بر اين باورند که استرس دوران بارداري سبب مي شود منطقه اي از مغز به نام قشر مخچه که نقش مهمي در کنترل حرکت دارد، به طور کامل توسعه پيدا نکند و همين امر موجب مشکلات حرکتي در نوجوانيخواهد شد.
نتايج اين مطالعات در نشريه Child Development منتشر شده است.